Daidalos utmanar i Labyrintkalas för 7-åringen i skogsmiljö

Mitt i allt julyssel så får vi fira en 7-åring. En väldigt efterlängtad födelsedag som naturligtvis ska firas ordentligt! Många middagar och bilresor har vi ägnat åt att fundera över vilken sorts kalas som han önskar sig. Slutligen landar önskan om ett LABYRINTkalas bäst. 15 barn från klassen antar Daidalos utmaningar under söndagseftermiddagen.

 

 

Daidalos från TV-programmet Labyrint

Tänk att inte alla köpekanaler och klipp på internet har tagit över från SVT Barn helt utan väldigt många av kompisarna har koll på alla robotarna som kommer att vara med på dagens Labyrintkalas. Programmet Labyrint har huvudkaraktären Daidalos som spelas av skådespelaren Leif Andrée. En mycket skadeglad personlighet som har skapat en rad robotar som sedan utmanar barn som kommer i lag för att jaga livspuckar och undvika att bli slajmade.

 

Daidalos utmaningar!

Alla muttrar och skruvar (namnen på de två grupper som ger sig ut på banan för att lösa dagens uppgifter på Labyrintkalaset) träffar Kitty (programledaren som startar upp barnen i programmet, här på vårt Labyrintkalas är det mamma Elin och pappa Andreas som tar emot gänget) för en kort introduktion för att sätta inramningen. Direkt får första gänget ge sig av med en storasyster som hjälpledare, det är 7 utmaningar som väntar!

 

 

1. Spindelnätet – en tråd uppspänd mellan två träd där en pingla är fäst överst. Laget ska ta sig igenom utan att nudda snörena, gör de det så kan det komma en av Daidalos robotar…

 

 

2. Kan ni stava? I introduktionen så skojar vi om att Daidalos inte tror att de lär sig något i skolan så här kommer en utmaning där de med hjälp av naturmaterial ska skriva födelsedagsbarnets namn.

 

3. Hitta Daidalos robotar! Gömda i naturen finns bilder på 7 av Daidalos favoritrobotar och det varje barn behöver ställa sig vid var sin robot. Om de hittar alla sju så får de ropa Haha Daidalos!

 

letar efter daidalos robotar

 

4. Gå över eld – Daidalos utmanar barnens mod… Mellan två träd sitter ett spännband och ovanför det ett rep. Under detta finner de ELD! Spända och ändå lite kaxiga 7-åringar som balanserar över till andra sidan tar stolta emot ännu en livspuck.

 

 

5. Vad vet ni om Daidalos robotar? En lite temposänkande aktivitet där de ska para ihop egenskaper med rätt robot.

 

vad vet ni om daidalos robotar?

 

6. DAGS FÖR MEMORYT – klassiskt inslag från Labyrint!

 

labyrints memory

 

7. Slajmsjön med annan twist. Daidalos har en del i programmet där barnen ska ta sig över en slajmsjö för att nå slutmålet. I dagens kalas är det att de ska ta sig förbi roboten Taurus utan att bli slajmad…

 

taurus, labyrintkalas

 

Förberedelser – en kväll med sax och lim

Otroligt enkelt kalas att förbereda. Det finns enormt mycket material på tema Labyrint så sedan är det bara att sätta ihop det som vi behöver och sedan är det klippa och klistra till en julfilm kvällen innan…

 

Livspuckar och Daidalos robot Taurus

Väl genom alla utmaningar sitter vi vid elden, klarade livspuckar blir plötsligt ätbara muffins. Efter en paketöppning så är det efterlängtad fri lek då masken till Taurus blir grunden för en halvtimmes stoj och stim i skogen. En av de bästa delarna på kalaset enligt en lycklig men trött sjuåring på kvällen.

 

 

Tack alla som var med och skapade denna kalasdag där 15 barn överlistade Daidalos!

 

 

Läs här om fler av våra kalas

Fångarna på fortet

Star wars med bio-kalas

Äventyrskalas – bland tomatar, troll och annat knytt

Piratkalas

Bäst i Test-kalas

Mysteriekväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *