Födelsedagsfirande i november – såklart njutomhus!

19 november betyder hemma hos oss pannkakstårta på morgonen. En tradition på pappans födelsedag. I år så är barnen mycket tydliga med att det ska vara pappas dag, hela dagen. Och det betyder bland annat en coronasäker massage direkt efter jobbet. Men det som barnen framförallt laddar för är den utflykt de är mycket bestämda ska anordnas för att toppa pappans födelsedagsfirande!

 

 

Födelsedagsfirande utomhus – keep it simple!

Alltså, det låter ju väldigt ambitiöst att dra ut en torsdagskväll för att ordna ett födelsedagsfirande för en 44-åring. Men det är inte så avancerat som det låter. Vi förbereder en tårta hemma och balanserar med den som den är på ett fat. Friluftsgrejorna har ju sin vanliga plats så det är bara att packa ner. Och den här gången lägger vi inte ens tid på att lägga det i ryggsäckar utan öser ner allt i stora blå kassar från ett känt varuhus…

 

 

Presenter, matlådor, sporkar, tändstickor, ved, termosar och saftflaska är allt i en salig blandning där i. Och trots att vi bara ska cirka 450 meter bort från huset lägger vi inte energin på att transportera oss genom skogsdungen utan vi tar bilen. Bagaget fylls huller och buller med kassar, några går och några åker bil. Mamma Elin hämtar några av barnen och kommer direkt till platsen. För att kunna njuta av det vi har tänkt. Födelsedagsfirandet av pappan.

 

 

Tårta, paket och härligt familjehäng!

Ja, sen gör vi just det som ett födelsedagsfirande går ut på. Äter tårta. Dricker saft (varm saft är ju bland det bästa när det är kallt ute, näst efter friluftslivets champagne såklart – den varma chokladen) och låter glädjen av att ge presenter få ta ordentligt med plats. Ger det lite guldkant med några gamla tomtebloss som gör att barnen tjuter av skräckblandad förtjusning.

 

Färdiga tårtbottnar, mangopuré från barnmatsavdelningen, vaniljkräm och sedan går barnen loss på dekorationen…

 

 

Pappan är så klart väldigt glad över de fina presenterna. Men så här med en whisky i hand hemma i soffan så är det ändå lyckan att ha ett födelsedagsfirande med så många att dela sin dag med. Till och med i coronatider när vi max ska vara 8 personer samlade HAHA <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *