Danska kusten bjuder på höstlov med dagliga bad!

I snart fyra år har vi samlat och sparat. Alla Elins syskon med respektive och barn plus föräldrarna. Ett litet nätt gäng på 15 personer i åldrarna 10 månader upp till blivande pensionärer. Höstlovet 2019 tillbringar vi på danska kusten på Lolland.

 

havsutsikt, danska kusten, lolland

 

Bakgrund – hur kommer detta sig?

När Elins föräldrar fyllde 60 år bjöd de med familj och släkt på en vecka vid danska kusten. Där hade de hittat ett lyxigt hus med många sovrum, ett aktivitetsrum med tex pingis- och biljardbord samt en spa-avdelning med pool, bubbelpool och bastu. Vi önskar oss en liknande semester tillsammans!

 

lyxhus i Danmark, danska kusten

 

För fyra år sedan hittar mamma Elin, tillsammans med svägerskan och mamma, den perfekta Fars Dags-presenten. En biljett för våra makar till en lokal Öl- och whiskyfestival. Aldrig hade vi anat att det skulle bli så dyrt… Det slutar nämligen med att dessa tre herrar ”investerar” i ett whiskyfat av svenska märket Box (numera High Coast)… Så varje ”enhet”, sätter över 200:-/månad. Kassören, lillasyster Emma, är en stenhård kronofogde och detta resulterar i att vi nu har en härlig lovvecka vid danska kusten. Med en planerad tur till Tyskland… Där hämtar vi våra första specialdesignade flaskor, 6 per enhet. Resterande hämtar vi ut om några år. (Läs mer här om när vi hälsar på vårt fat)

 

whisky, family edition, danska kusten

 

En kombination för alla – danska kusten levererar!

Så nu är vi här. Vi har hittat ett liknande lyxhus som det från föräldrarnas födelsedagsfirande. Vi går ner till danska kusten varje dag och där letar vi bärnsten, det går sådär, vackra stenar och snäckor. Vuxna går långpromenader längs med strandpromenaden. Vi gör utflykter till närliggande byar. Alltid i olika kombinationer. Ibland alla kusiner, ibland något av paren, ibland allihop, ibland familjevis…

 

danska kusten, blåsigt med vackert

danska kusten har många spännande stenar

Promenad längs med danska kusten tillsammans med mamma och pappa <3

 

timmar i stenkojorna på danska kusten

sten från lolland, danska kusten

en stund i solen på danska kusten

aktivfamilj.se, aktiv familj på danska kusten

solnedgång vid danska kusten

Härlig stund när bara några av barnen gick med en vuxen till stranden, danska kusten i solnedgång..!

 

 

Vi spelar UNO och Rita- Gissa men också biljard och rundpingis. Vi pysslar, myser i soffan och två kvällar ordnar vi SPA för barnen, vilken härlig avkoppling efter allt bus i poolen. För vi badar i poolen varje dag. Höjdpunkten varje dag..!

 

biljard, övar

 

Firar de Halloween i Danmark?

När barnen insåg att det är på Halloween vi är på danska kusten så var de inte bara glada. De älskar Halloween och är därför lite besvikna om de ska missa detta. Men då kommer en inbjudan från mormor och morfar, de är bjudna på monsterbal i Danmark! Så en kväll dekorerar vi stugan och barnen får hjälp av papporna att fixa sina utklädnader.

 

halloween

 

Vi äter döskallar med möglig spagetti och läskiga fingrar, allt doppar vi i blooood… (falukorv, karamellfärgad spagetti och prinskorv samt ketchup). Till mellanmål äter vi monstertårtor som kusinerna Ella och Irma lägger ner hela sin själ i tillsammans med både moster Emma, mamma och morfar som alla tycker det är lika kul. Senare förbereder morfar och mamma Elin en spännande skattjakt utomhus i den stjärnklara men oj så mörka natten.

 

monstertårta

Lager av blod, pumpakräm, mögel och var…

 

 

Och självklart karvar den tålmodige morfar/farfar ut 6 stycken pumpor till sina barnbarn.

 

karvar pumpor, halloween på danska kusten

morfar är bäst, pumpor på danska kusten

 

Höstlov på danska kusten – vila, tid tillsammans och massor av mys!

Ja, många härliga dagar har vi i trakterna runt Rödby. Huset som vi hyr via Dancenter är precis vad vi behöver men just detta kan behöva upprustas lite – det är nog hårt tryck på det under sommarmånaderna men för oss är det ett perfekt ställe att vara på höstlovet. En av dagarna åker vi, som nämnt, även till Tyskland, vilket är en spännande upplevelse för alla. Mamma Elin plockar fram sin skoltyska och imponerar på barnen. När de sedan får prova en danska specialitet, chokladskivor på bröd till mellis – ja, då har vi lyckats överraska ordentligt!

 

staden Burg i Tyskland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *