En bild per månad året 2019 – hur väljer du?

Det här med att summera ett år. Fast livet är i konstant rörelse så är det också fascinerande vilka svängar det bjuder på! För ett år sedan gick vi och väntade på vår lilla Hoppsan, julen skulle inte vara som vanligt och ärligt talat var det svårt att vara i nuet när vi hade så mycket att se fram emot. Här bjuder vi på en bild per månad, hur skulle du välja din bild?

 

Januari

Han är här, vår lille John. Ett solsken som vi inte visste att vi saknat! Ganska lätt val då januari gick åt till att lära känna denna lilla krabat. Dock så måste vi ju erkänna att en hel del av januariminnena också är kopplat till skridskoåkning på sjöarna häromkring. Och att packa. Packa, packa och packa. Flytt var nästa steg!

 

 

Flyttkaos väntar efter bebisbubblan – vi tar allt på en gång..!

 

Februari

Äntligen tillträde till vårt nya hus. Nu skulle vi bara göra det till vårt hem. Med släkt och vänner som kommer från hela landet så skapas snart den där härliga känslan som vi längtat efter. Ett hus som kan ta emot alla, att finns det hjärterum så finns det stjärterum. Däremot så behövde vi en paus. En paus från allt. Så när sportlovet kom närmare så lämnade vi allt som det var och drog upp till stugan i Lofsdalen. Och det var precis det vi behövde. Vi är så tacksamma för de två veckornas paus.

 

en bild per månad - februari

 

Vattenfärg på is – en mysig söndagsaktivitet

Mars

Nu började en ny vardag. Många aktiviteter som tar tid och utvecklar våra barn, vi föräldrar försöker hitta rätt i balansen mellan föräldraledighet och jobb (vi delar 50/50). Det blir månaden då vi njuter av de där små ögonblicken, att njuta av vad vi har. Att vardag är det absolut mysigaste.

 

en bild per månad - mars

Supportar på plats i ishallen på en av Irmas alla hockeymatcher!

 

Barn tycker till om vandring!

Lusten för slalom har vaknat – vi åker mer än någonsin!

Göra ingenting kan vara så skönt!

April

Nu smyger sig våren på och det absolut bästa vi vet är våra veckor i Lofsdalen så bilden för april måste bara bli en från alla dessa fantastiska lovdagar däruppe!

 

en bild per månad - april

 

En aktiv påskhelg – äggjakten en utmaning!

Barn tycker till om vandring!

Knivens dag – när använder vi kniv i friluftslivet, egentligen?

För den aktiva nybörjaren – vad vill ni veta mer om?

Tips på enkel utomhusmiddag

Hallandaknatten – en pärla i Värmland med triss i svanar

Maj

Utemånaden deluxe. Nu har vi vant oss vid vår nyaste familjemedlem men vi har igen ny vardag att vänja oss vid då det familjehemsplacerade barn vi haft de senaste 2 och 1/2 åren ska flytta så nu är han borta varannan vecka. Familjen laddar för olika event där vi har lyckan att få sprida vår kärlek till friluftslivet och att ge fler familjer möjlighet att hitta sätt att vara tillsammans. Det är fantastiskt kul att få hålla i vår Täljskola för barn.

 

en bild per månad - maj

 

Rabarber – en syrlig sötsak med bus i blicken

På tur med husvagn? 2 tips på mysiga campingar i Värmland!

Matmuffins – recept på enkel utflyktsmat

Strövaravslutning – övernattning med 8 barn…

Fascinerande växter – dagen då vi ska titta lite extra!

Friluftsliv för skogsovana fritidsbarn

Såpbubblor – mormors recept på egna!

Kladdkaka på friluftskök – sätt guldkant på utflykten

Klassfotboll – ren rörelseglädje!

 

Juni

En galet intensiv månad. Vi sa hej då till lillebror och började fira våra 8-åringar med Bäst i Test-kalas och ett med tema OS/sport. Sedan rusade våren iväg med skolavslutning och midsommar. Men däremellan var det lägret med Friluftsfrämjandet på Stora Kornö. De upplevelser vi fick där har lite blivit symbolen för vad vår familj älskar mest.

 

en bild per månad - juni

 

Sommaren 2019 satsar vi på Hemester och Svemester!

Midsommarkrans – så binder du din egen krans!

6 peppande anledningar till dagligen vara utomhus med ditt barn

Juli

Tack vare Åmåls bluesfestival (som vi numera bor granne med), svalkande bad var och varannan dag och kanske framförallt besök från många kära vänner blev det en månad fylld av härligt umgänge! Vi avslutade denna sommarmånad med en resa söderöver till Andreas pappa i Yngsjö. Här fyllde vi dagarna med ännu mer umgänge och bad, men också upptäcktsfärder på Österlen. Och så fick vi möjlighet att beskåda Sveriges sydligaste punkt – Smygehuk!

 

en bild per månad - juli

 

Övernattning utomhus med barn – 5 lärdomar vi har gjort

Jämtlands Flyg- och Lottamuseum nära Östersund – #semestertips

Jamtli – levande historia för alla! #semestertips

Kuvetjärnet runt – enslig stig i Dalslandsskogen

Augusti

Nu börjar vi hösten. Det är sååå många gula kantareller i skogen så mamma Elin bara måste dra ut till skogs lite då och då. Sedan är det höjdpunkten såklart – att besöka inspelningarna av Wild Kids i Järvsö!

 

en bild per månad - augusti

 

”Fångarna på Fortet”-kalas för 10 åringar, succé enligt födelsedagsbarnet!

Urberg, naturlekpark och tipsrunda – en glimt från Skäralid

Recension: vi besökte Ystads djurpark!

Semester hemma – vad gör vi egentligen på en sådan där Hemester?!

September

Rutiner och vardag men också utflykter och en hel massa täljskolor! Vi träffar så många roliga friluftsintresserade barn och deras föräldrar under den här sommarmånaden då vi är ambassadörer för Tuxer på både GenPep-dagen i Hagaparken och på Sweden Outdoor Festival i Skövde. Avslutningsvis på månaden drar vi till fjällen igen för en fixar- och njutarhelg i höstskrud.

 

 

Äppelpaj på friluftssätt – mumsigt sätt att fira Äpplets dag!

Fejkad stroganoff – snabb lunch på friluftsköket!

Bäst i Test-kalas bjöd på galna utmaningar och en TV-studio

Kanadensarutbildning – nya utmaningar för mamman…

Oktober

Nu längtar vi efter vår resa till Danmark. Fyra års sparande ger en härlig vecka längs med danska kusten som kommer länge finnas i vårt hjärta som fint minne. I oktober lyckas vi också få mycket skogsturer med våra barngrupper i Friluftsfrämjandet. Varannan fredag sitter vi i mörkret och myser vid brasan.

 

 

Danska kusten bjuder på höstlov med dagliga bad!

Läslov – här kommer boktips på tema friluftsliv, för hela familjen!

Till Ladan och Båthuset – om att träffa sina förebilder i Wild Kids!

Plocka äpplen i trädgården blev en mysig kväll vid brasan

Vuxensegling – att prova nya saker

Höstmys på fjället

Upp till (föräldra-)kamp i Järvsö

November

Turbulens möter oss när vi kommer hem från Danmark, vi är plötsligt familjehem igen. ”Lillebror” är åter tillbaka och vi tar också hand om lillasyster 4 månader gammal. Regntunga skyar är nog det vi mest kommer att minnas från november, och massor av kul plask i vattenpölar!

 

 

Små barn är små upptäckare – våga vara ute i kyla med bebis!

Lagom är nog! Jämför inte utan välj vad som inspirerar dig!

December

JULMÅNADEN! Som vi älskar december. I år är det lite extra kul att njuta av pyntandet då det är i nya huset. Och därtill att vi har sex barns tindrande ögon som upplever julmagin. Men för familjen är det nog ändå att komma upp till fjällstugan och äntligen ge sig ut i snön!

 

en bild per månad - december

 

Hämta julgran är en kär tradition!

2019 – en bild per månad, men en bild för hela året?

VIlket år. Ett år av förändringar. Ett år av så mycket glädje. Faktiskt mest glädje. Och tid med familjen. Så även om vi inte har med alla våra hjärtans barn på bilden så är det ändå den här som speglar 2019 för oss.

 

en bild per månad - för hela året

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *