En härlig avslutning på en säsong som Tuxerfamilj

För nästan prick sex månader sedan fick vi ett mail från Anna på Greiff, de hade läst vår ansökan om att bli en av deras Active Families för deras märke Tuxer och erbjöd ett samarbete.

 

Så blev det. En dag damp det ner ett par stora lådor med superfina kläder i Åmål och samtidigt skapades Åmålsfamiljens blogg där ni nu fått följa vår aktiva vardag och resor under ett halvår och vi har en trogen läsarkrets som bara blir fler och fler.

 

Tack till alla er som läser, delar och kommenterar – det ger så mycket att känna att ni är med oss!

 

Säsongsavslutning

I helgen var vi inbjudna till Kolmården som avslutning på den här säsongen. Åmålsfamiljen, Brommafamiljen samt Mattias, en av bröderna som driver företaget, och hans familj träffades förra helgen för en kul dag med många spännande inslag.

 

00b

 

Wild Kids

Höjdpunkten på dagen var i alla fall för Åmålsfamiljen att vi fick besöka inspelningsplatserna för Wild Kids som pågår för fullt. Att besöka lägren var häftigt och blev en kul fortsättning på besöket och upplevelsen från Orsa där programmet spelats in tidigare. Det var stora ögon som såg godisskålarna fyllas på i Paradiset och spänningen när vi smög in i Träsket var olidlig, att veta att de tävlande barnen snart skulle komma tillbaka var speciellt. Våra barn hade mycket funderingar kring hur de sover, lagar mat, vad de gör när de inte tävlar men samtidigt så förstummade av situationen så nästan inget kom över läpparna på dem. Men de skulle undersöka varenda liten vrå…

 

01b 02b 03b 04b 05b 06b

 

Kolmården

Det fanns såklart tid för att uppleva lite i parken också och vi började i Bamses värld men både vi och barnen insåg snabbt att våra globetrotters var lite för stora för den, det enda som var viktigt där var att Greta väldigt gärna ville se teatern så det avslutade vi dagen med, ja och så den obligatoriska kramen med figurerna såklart!

 

07b 08b

 

Att ha byggt upp några shower kring de olika djuren var ju ett genidrag, barnen fick återigen lära sig genom att uppleva – det var häftigt med det stora rovfåglarna svävande rakt över våra huvuden och när en säl låtsades vara en haj var en annan höjdpunkt. Dessvärre hamnade vi i en jättelång kö till linbanan så vi såg bara slutet på delfinshowen så den får nog vara kvar på vår bucket list…

 

09b 10b

 

Safarituren var däremot precis rätt i tid, trötta i fötterna och ”överkokta” hjärnor efter guidningen av Wild Kids-lägren satte vi oss och spanade i lugn och ro efter djuren – och vi fick se väldigt många, och med ungar!

11b 12b 13b

 

I parken finns det ju också en ”inbyggd nöjespark” med karuseller vilket ingår, det är svårt att välja vilket fokus men det blev några turer med Delfinexpressen, Viktoria och Godiståget men vi hade lite familjeråd och bestämde att vi var mest intresserade av djuren…

 

14b 15b 16b

 

Men en liten stund hann vi med i den fantastiska lekparken men som förälder känns det ju lite fånigt att lägga tid där när det finns så mycket annat att se och göra men vi konstaterade att detta ju mest var en tur för barnen och det här var vad de ville göra…

 

17b 18b 19b

 

Bo på hotell

Alltså, hotellboende! Vi bodde på det mysiga Scandic City i Norrköping och tjejen i receptionen gjorde så att barnen kände sig så välkomna, de njöt av att åka hiss och att det fanns pysselsaker att ”varva ner” med vilket skapade en lugn avslutning på en härlig dag.

 

20b 21b

 

Efter en mumsig hotellfrukost var det dags att styra kosan hemåt, trötta som vi var kunde vi nästan sträckköra hela sträckan med undantag av lite lunch.

 

22b 23b 24b 25b

 

Nu får vi se vad hösten har att erbjuda, vi är redo för nya äventyr!

 

26b

 

Som ni har sett har vi en del samarbeten som vi har tackat ja till för att underlätta vår aktiva fritid. Pågående just nu är med Hallon där vi under två månader har tillgång till ett mobilt bredband för vår tillgänglighet på sociala medier och att Elin har i samarbete med Synoptik två månaders test av deras iWear active-linser. Vi har också varit testfamilj för Tomteland och Offlineboxen vilket ni kan läsa separata inlägg om.

En tanke på “En härlig avslutning på en säsong som Tuxerfamilj

  1. Så himla roligt! Vi har ju av naturliga själ inte varit på Kolmården på år och dar men inom sinom tid så… När jag gick djurvårdarutbildningen på gymnasiet så gjorde vi studiebesök där för att studera arbetsmiljön för djurvårdarna, utformning av hägn för olika djurarter och de bevarandeprojekt de arbetar i, hur spännande som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *