Familjehögtid som vi firar i skogen – svampsäsongen är här!

Att svampsäsongen är viktig för den här familjen är nog tydligt för alla som följer oss. Till och med så att vi kallar det vår alldeles egna familjehögtid. Mamma Elin är ju kanske på gränsen till fanatisk men vi väljer att kalla det för ett fritidsintresse. Otroligt kul är också att det smittar av sig på familjen. Vi har flera som gärna sätter på sig sina ”svampglasögon” och hittar både kantareller, trattkantareller och karl-johan. 

 

familjehögtid svampsäsongen

 

familjehögtiden firas in med fika i skogen

Såklart packar vi ryggsäcken full med fika. I år inleder vi familjehögtid Svampsäsongen med att de två minsta får äran att lägga ner sina termosar som är fyllda med varm äppeljuice i sin ryggsäck och sedan välja kex till sina burkar. Viktigt är att få packa sin egen ryggsäck nämligen… Den här gången känner vi det som nödvändigt att engagera dem lite extra då dessa 2-åringar nu ofta, till exempel idag, hoppar över sin dagsömn och därmed behöver att vi distrahera dem lite över den värsta tröttheten direkt efter lunchen.

 

familjehögtid svampsäsongen

 

45 minuter ren svamplycka – vilken inledning av vår familjehögtid!

Det är inte länge. Samtidigt inte heller långt. Men det är ett säkert ställe vi väljer när barnen är med. Och efter ett dygn av regn och åska så har kantarellerna poppat upp. Vi lägger cirka 45 minuter på att plocka svamp (och en halvtimme på att fika, som det ska vara på vår familjehögtid…haha) men vår stora korg blir mer än välfylld. Skogens guld ger verkligen glädje. Även småtröttisarna börjar hitta dessa gyllene svampar alldeles själva.

 

 

I den här stunden minns vi igen varför det är en familjehögtid <3

 

 

-> här hittar ni våra tips för att hitta kantareller!

-> här hittar ni hur vi resonerar kring att kalla svampplockning fritidsintresse…

-> här hittar ni hur vi firade in vår familjehögtid Svampsäsongen 2018

-> här hittar ni tips på hur du gör om en jacka till en ”svampplockarväska” 

 

TIPS – följ Niki Sjölund på instagram för massor av inspiration när det kommer till svampplockning men också massor av annat från naturens skafferi! Eller såklart – oss 🙂 Aktivfamilj.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *