Troll- och clownstigen utanför Mora – roar på flera nivåer!

Under vår svemester i Dalarna så får vi tips om troll- och clownstigen utanför Orsa, i Östnor. Ett ställe som verkar vara svårt att förklara för när vi kommer dit så är det inte alls som någon av oss föreställer oss det när vi läser om det. Men det är kul, och den roar oss alla oavsett ålder men på flera olika sätt!

 

troll- och clownstigen

 

Troll- och clownstigen är hinderbanor i massor!

När vi kommer ner på den öppna planen så möter vi ett antal söta hinder. Inte något särskilt som sticker ut förutom att det genast bjuder in till klättring och spring i benen. Däremot visar det sig, de vuxnas skeptism går på skam, att innanför i skogen så döljer sig en skatt – det är så många hinder så vi faktiskt inte hinner igenom alla!

 

troll- och clownstigen troll- och clownstigen

För stora och små

Utifrån en planeringsmiss (vi är några som tänker åka till Zorngården i Mora medan de yngre upptäcker troll- och clownstigen men det kan vara så att vi glömmer att boka biljetter och det visar sig vara fullt hela den här dagen…#suck) så är båda familjerna med och då alltså även de äldre barnen. Och de har superkul! Det är några riktigt kluriga hinder där som utmanade ordentligt. Läge för små tävlingar, även för vuxna barn!

 

troll- och clownstigen troll- och clownstigen

 

Det är nog så att det egentligen finns en ordning men i vår iver så kör vi bara. De olika banorna går liksom in i varandra och det är så skoj att fortsätta. Just den här gången undviker vi att tävla då vi vill behålla humöret hos alla vilket riskeras om vi släpper lös tävlingsjävulen hos våra 10-åringar…

 

Men varför heter den troll- och clownstigen?

Ja, det vet vi inte. Hela skogen är full med bilder på seriefigurer, barnbokshjältar och även snidade trätroll. Vi ser inget mönster men det behöver vi inte. Det bjuder till glädje för alla. Små fascineras av färger och figurer, de vuxna hamnar i samtal om nostalgiska barndomsminnen – troll- och clownstigen roar på flera nivåer!

 

troll- och clownstigen troll- och clownstigen troll- och clownstigen

 

Även som en lekpark

I början, eller om vi ska kalla det i ytterkanten, så är det flera fantastiskt charmiga skapelser. Där fastnar vi länge. De små provar varenda ”bil” och tittar på varje figur. De pratar och frågar, pekar och upplever. Samtidigt så njuter föräldrarna av att kunna dela det här med dem.

 

troll- och clownstigentroll- och clownstigen troll- och clownstigentroll- och clownstigen Östnor Orsa Mora

 

 

 

För övrigt så kommer vi iväg till Zorngården, dock dagen efter – med bokade biljetter!

 

Zorngården, Mora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *