Föräldradagar möjliggör förlängt påsklov i fjällen!

Eftersom vi har den stora fördelen med att ha tillgång till fjällstugan i Lofsdalen tog vi chansen att – återigen – förlänga årets påsklov och klämma ur det sista av vintern. Föräldradagar ger oss möjlighet att njuta av när vårens värmande solstrålar kämpar för att vinna mot snön. Det som man i fjällen kallar för den femte årstiden. Här är några av våra goaste stunder.

 

föräldradagar

 

Välplanerade föräldradagar ger lång ledighet

Det är inte första gången vi använder våra föräldradagar på det här sättet. Redan 2016 tar vi chansen när vi upptäcker att det bara är tre veckor mellan sportlov och påsklov. Därmed får vi fem veckor med familjen, den gången är det en roadtrip från Lofsdalen upp till treriksröset och tillbaka som vi gör. En resa som vi fortfarande pratar om och de minnen de föräldradagar vi då investerar i familjen var väl värt. Här är de inlägg som handlar om den turen, vi kan väl lägga in brasklappen om att då var vi inte så insatta i bloggvärldens tips och tricks…

 

Övar inför nya äventyr – längdskidåkning med barn

Bo i igloo i Åre

Roadtrip 140 mil – många nya spännande platser att besöka!

Att bo i en torvkåta i Övre Sopporo

Nya äventyr runt Kiruna!

Ändrade planer blir norrsken och gruvbesök

Kilpisjärvi och att se tre länder mötas

Hälsningar från tomten

Guld och gröna skogar

Basecamp och tillökning…

 

Därtill så tog vi både förlängt sportlov och förlängt påsklov under våren 2018. Underbara dagar i fjällen är också då på agendan. Också det minnen som sitter hårt hos oss alla. Därtill så blir då vår blivande lilla Hoppsan till, ett väldigt fint minne som nu är två år och busar runt här på den soliga altanen tillsammans med sin stora familj. Här är några av våra minnen från de föräldradagarna:

Skotertur med fantastisk utsikt

15 år senare, en gammal kärlek dyker upp…

 

Förlängt påsklov 2021, höjdpunkter som vi kommer ha med oss från de här föräldradagarna!

Den här gången är målet med våra föräldradagar att få njuta av långa härliga dagar, mycket vila, mys och coronasäkrat umgänge med de nära och kära vi har i vår bubbla. Mamma Elin har mellan beslut i familjerådet och avresa ett nytt uppdrag på jobbet så det behöver kombineras med visst ”jobba fjällifrån” men fungerar väl och det blir mycket snöglädje och ännu mer slöa mysiga kvällar med bastu, badtunnebad, brädspel och mycket mer.

 

föräldradagar föräldradagar föräldradagar

 

1. Påskglädje med familjen

Det är äggjakt, påskbrevsmålning, äggpickning (utmaningar hämtade från vårt inlägg om påsklekar) och dessutom dyker det upp  en liten rimlapp som leder till en spännande skattjakt som slutar med ett häftigt färgglatt träd. Som ett resultat av den har barnen sedan många böcker att läsa under resten av vår ledighet med föräldradagar.

 

föräldradagar

föräldradagar

 

2. Ett helt dygns snöfall

Det är inte helt fel att få påfyllning med nästan en halv meter nysnö. Rulla i fluffig snö efter bastu och badtunna är en häftig känsla. Och det magiska värld som solglittret i dessa gigantiska snöflingor ger gör ju att vi återigen uttalar vår tacksamhet för att vi tog våra föräldradagar just nu.

föräldradagar

 

3. Solotur på fjället

Det är en väldigt speciell känsla att glida flera mil på längdskidorna och knappt ens se tecken på att andra människor varit på samma plats. En förmiddagstur när mamma Elin kommer ut i spåret kl 10.30 har ingen, INGEN, åkt i spåret före henne. När de större barnen sedan kan ge sig ut på en 6 kilometerstur och kommer hem med samma känsla. Alltså en upplevelse av att ha hela fjället för sig själv. Det är mäktigt. Ni som har upplevt fjällets enorma vidder förstår vad vi menar. Den känslan är väl investerade föräldradagar!

 

föräldradagar

 

4. Föräldradagar som blir för hela familjen!

Det är otroligt hur de här föräldradagarna kommer alla till nytta. De små barnen får enormt mycket tid med vuxna, syskon och släktingar. Det är många timmar lek i snön. Ena dagen åker de snowracer, andra så bygger de ett hotell eller skapar en längdskidrunda som alla barn utmanar sig själva i på olika sätt. Vi vuxna ägnar våra föräldradagar åt egna turer på fjället, i solstolen på altanen, olika utflykter med en eller flera av barnen. Sedan är det ju en hel del häng med hela familjen också.

 

föräldradagar

 

Nu väntar snart vardagen igen. Och tur är väl att vi även älskar vårt familjeliv även då <3 Vi använder våra föräldradagar även här då pappa Andreas är ledig en dag i veckan. Är ni nyfikna på hur vi gör så hojta till så gör vi ett inlägg om bara det! Vi satsar på kvalitetstid!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *