Hemmafix – en skön ”komma ikapp”-helg behövs ibland!

Förlängt påsklov och rakt in i vardagen. Därefter behöver vi verkligen en helg hemma utan särskilt mycket bokat. Vi behöver göra en hel del hemmafix helt enkelt. 

 

hemmafix

Hemmafix prioriteras utomhus

Strålande sol även i helgen. Men iiiiiiiiisande vindar gör att det är riktigt kallt trots sol. Så hemmafix blir fokus på aktiviteter där vi rör på oss. Nu är det dags att rusta trädgården för långa utedagar med lek och häng. Med barn i åldrarna mellan 2 år och 12 år så kräver det en hel del tänk för att skapa en trädgård som känns som hemma för oss alla. Så vi engagerar barnen i våra planer. Därmed flyttar vi runt på hammocken, vi åker till vänner för att ärva en gungställning och funderar över hur vi vill använda den inglasade altanen.

 

hemmafix, gungställning

 

fika passar lika bra vid hemmafix!

Hemmafix innebär också att det finns gott om tid för mysiga aktiviteter så som bakning. Lyckan att faster är på besök och har tid, läs tålamod, att baka med två 2-åringar bidrar till myset. Det blir även andra bakverk när även Greta inspireras och hon tillsammans med faster ger sig på att göra wienerbröd! Lyxigt med hemmagjord blåbärssylt dessutom.

 

hemmafix, fika

 

Välplanerat projekt blir äntligen av…

Några av barnen planerar också sedan senaste numret av Bamse ett byggprojekt med bivänliga blommor. De skapar en ”bi-park”, alltså någon form av ruta i trädgården som de anpassar för att ge insekter en fristad att vara för sitt ”naturuppdrag”. Så de mäter, sågar och spikar sin ram. Sedan utser de en plats i trädgården (kanske inte bästa stället enligt oss föräldrar men men…) där de placerar ramen innan de sår ängsblommor och avslutar med att sätta en liten skål med vatten och stenar.

 

hemmafix, bivänliga blommor

 

Gunga, cykeltur och självklart grillar vi också

En gungställning är helgens höjdpunkt för barnen. Dock tjatar de om att vi ska sätta upp studsmattan men det får bli nästa hemmafix. Sedan bjuder helgen också på många turer till tvättstugan eftersom det äntligen blir tid för att ta tag i packningen från fjällresan…

 

 

Pappan hamnar på en kvällstur med två av barnen då vi kanske läser lite fel i när en väldigt efterlängtad aktivitet bokas, Kul på Hjul för 7-åringen. Med dit följer även lillebror med sin balanscykel och eftersom vi är där en vecka för tidigt så blir det en mysig stund i skogen. Och lite hjärtat i halsgropen för pappan..!

 

hemmafix, mtb

 

I detta fantastiska aprilväder, alltså vi får verkligen alla möjliga väder denna helg, så känner vi att grillning hör liksom till denna hemmafix-helg. Just då kommer naturligtvis en timme med iskalla stormvindar men – god mat blev det!

 

hemmafix med grillpremiär

 

Funktionell träning och fotbollen officiellt igång denna hemmafix-helg

Lördagen blir också äntligen första träningen med mixlaget, som tjejerna längtat efter att fotbollen skulle börja med sina lag. Dock är det också en rejäl insats som barnen gör. Det är dags att stapla ved då vi i garaget har 3m2 som ska flyttas till förrådet. Så det är trött men nöjd familj som på söndagskvällen tittar på senaste disneyfilmen med popcorn och tvättvikning.

 

När det inte räcker med fotbollsträningen…

 

 

Hemmafix ger en skön känsla, nu är vi redo för vårens äventyr!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *