Friluftsfrämjandets ledarvecka – engagemang och gemenskap!

Som ni nog sett på sociala medier så har vi nu haft nästan en vecka i Idre. Friluftsfrämjandets ledarvecka infaller alltid vecka 27 varje år och detta är tredje gången vi kom hit. Lika nöjda som alltid! Den här gången upplevde vi dessutom att aktiviteterna passade vår familj som handen i handsken. Tjejerna har nått åldern att verkligen uppskatta egna utflykter och lillebror längtade verkligen efter fjällförskola och utflykter. Vi föräldrar hade lagt fokus på att försöka få med barnen på några äventyr (det är över 140 aktiviteter men så är det också närmre 800 deltagare som alla vill testa mycket nytt…) som vi sett ut i det gedigna programmet. 

Strövare för barn mellan 7-10 år

Den här grenen har verkligen varit vår ledstjärna under årets vistelse här. Agnes, Greta och Irma har varit på äventyr inriktat på matlagning på stormkök (innan eldförbudet i Dalarna kom), tälja/bygga och mtb-tur. De har träffat så många härliga likasinnade vänner. Att dela ett intresse skapar ett speciellt band och vi föräldrar har helt ärligt inte träffat dem särskilt mycket ens mellan äventyren för då har det varit lekdate hos kompisar eller vid poolen. Men så bra det känns i hjärtat hos en som förälder när ens barn njuter <3 Friluftsfrämjandets ledarvecka bjuder verkligen på gemenskap.

 

friluftsfrämjandets ledarvecka, mtb

 

Strövare fick också uppta nästan en hel dag för mamma Elin. En förmiddag så var hon med och arrangerade en workshop för Strövarledare tillsammans med bland annat Henrik från Eskilstunafamiljen. Så givande att få prata om både vad som driver en att fortsätta men också kunna prata ärligt om problem och funderingar som en ideell ledare kan stöta på.

Tillsammans var vi också ledare för ett av veckans Strövaräventyr, tälja/bygga. Vi presenterade ”knivkörkort” för gruppen och därefter var det dags att både tälja och prova såg samt bygga ett A för att kunna ta sig över en forsande älv. Väldigt stimulerande att få prova ha en annan grupp än sin vanliga, att se och höra andra ledare agera i rollen och samtidigt se gruppen (inklusive sina egna barn) utvecklas och utveckla vänskap. Det var många lekdates som planerades under promenaden tillbaka till baslägret. Det värmer ett ledarhjärta.

 

friluftsfrämjandets ledarvecka, strövaräventyr 

friluftsfrämjandets ledarvecka, a-bro

FamiljeMulle

Som han längtat! Salim har verkligen sett fram emot att få gå på egna äventyr i Idre och nu äntligen var det dags. Tillsammans med pappa deltog han under Friluftsfrämjandets ledarvecka i FamiljeMulle uppe på Lill-Nipen där de bland annat fick leta efter saker på vissa bokstäver tillsammans med en hel hög mullebarn.

 

friluftsfrämjandets ledarvecka, lillnipen

friluftsfrämjandets ledarvecka, familjemulle

familjemulle i idre

Friluftsfrämjandets ledarvecka – ett tillfälle att inspireras och inspirera

I år blev det så att både Elin och Andreas tog klivet in att även leda äventyr. Utifrån våra erfarenheter i projekten Naturparkour och Meningsfull väntan så tillfrågades vi, och tackade ja, till att leda workshops utifrån detta. Bland annat så var det en grupp som fick bygga en tillfällig stockpark. Vi visade också lite hur naturparkour kan användas och hamnade i fantastiskt givande diskussioner med gelikar.

 

friluftsfrämjandets ledarvecka, stockparksbygge

friluftsfrämjandets ledarvecka, naturparkour

Familjevandring till Lill-Nipen

En sista aktivitet där Elin var engagerad som medledare var i en familjevandring till Lill-Nipen. Det är två år sedan vi var här senast så det var kul att åter prova Trollets magi och njuta av utsikten. Irma hängde med tillsammans med Tesla och återigen blev det en riktigt njutartur. Lill-Nipen levererar verkligen otrolig utsikt trots den korta promenaden (ca 1,5 km tor).

 

friluftsfrämjandets ledarvecka, familjevandring

 

Vi ser redan fram emot Friluftsfrämjandets ledarvecka nästa år!

2 tankar om “Friluftsfrämjandets ledarvecka – engagemang och gemenskap!

  1. Vad mycket roligt ni fått vara med om under veckan i Idre. Kul att alla hittade olika aktiviteter under veckan och att få ta sig iväg på egna äventyr.

    1. Det är verkligen en toppenvecka för en flerbarnsfamilj som inte annars har råd att testa hur som helst. Här är investeringen tid, resa och boende – sen ingår alla aktiviteter som du väljer/kommer med på. En fantastisk möjlighet! Det var här vi upptäckte naturparkour, slackline och fröet till Meningsfull väntan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *