GPS-julquiz på Örnäs, Åmål – passar ungefär åldrarna 7-12 år!

 

Jullovet är igång. Vad passar bättre än att då ha ett GPS-julquiz att skicka ut barnen på när de behöver få röra på sig!? Här bjuder vi på ett färdigt koncept. Det är bara att skicka ut hugade jullovsfirande barn i Örnässkogen!

 

 

För vilka är detta GPS-julquiz?

Våra barn som gick rundan är mellan 7 år och 12 år. En del frågor är lite svårare men båda lagen, ett med två 9-åringar och ett med en 12-åring och en 7-åring, kommer hem med bara ett fel. Därför så tror vi att frågorna passar åldersgruppen rätt bra. Sedan kan de yngre kanske behöva ha lite hjälp.

 

 

Tekniska instruktioner för GPS-julquizet

Logga in den mobila enhet som ska utföra aktiviteten på: https://play.gpsquiz.com/ och följ instruktionerna. Däremot behöver deltagarna tillgång till surf.

Lösenordet är: skinka

 

Så här ser hela rutten ut för detta GPS-julquiz. Starten är placerad vid ingången till Snarhögsparken. Sedan är turen strax över en timme och cirka 2,5 kilometer. I början ligger punkterna lite huller om buller för att få barnen att springa runt lite extra 😉

gps-julquiz Åmål

Bor ni inte här i Åmål eller vill skapa ert eget GPS-julquiz så kan ni göra det via den här hemsidan: https://www.gpsquiz.com/

 

Upplägg av aktiviteten

Den här aktiviteten kräver faktiskt inte oss vuxna. Däremot bygger vi banan så att det kan planeras in stopp längs med vägen i detta GPS-julquiz. Alltså passerar deltagarna flertalet fina grillplatser längs med turen och där kan kanske vuxna planera in t.ex glögg och pepparkaka? Eller kanske lite korvgrillning. Eller adventsfika!

 

 

Det är rosiga glada barn som kommer tillbaka. Innan förbereder vi en liten belöning i form av en glöggprovning och med en högläsningsbok (Jul i Valleby med Lasse-Majas detektivbyrå). Men även om de är glada över ”skatten” så verkar de uppskatta själva uteaktiviteten oavsett.

 

Nu hoppas vi att ni får ett härligt jullov med massor av uteaktiviteter.  Alltså kanske vårt coronasäkrade GPS-julquiz kan vara en av dem 🙂

Önskar er alla härliga högtider av alla dess slag <3

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *