Helgutflykt kryddade vår torsdagskväll – kvällsmat på en stubbe

Den här tiden på året så kryper det i mamma Elin. Längtan till landet. Ut i naturen. Lantlollan i henne väcks och driver alla till vansinne. När så kommande veckas väderleksrapport varnar för regn så blev abstinensen efter vår i skogen för stark. Idag. Nu. Nyss. Först skulle Agnes hänga med men med solen kommer vännerna ut på gatan så hon hade inte tid med sin mamma… Men Greta offrade sig. Med löfte om matsäck. Turen ställdes till mormor och morfar. Vår torsdagskväll kryddades med helgutflykt med utsikt, fika och upptäckarlusta.

 

helgutflykt en torsdagskväll

Blåsippan ute i backarna står

I sommarvärmen styrde vi stegen över fälten. Strålande sol, mor och dotter-tid och glädjeskutt förgyllde den här utflykten. Vi hoppade över vattensamlingar, vi studerade blåsippor och vi njöt av utsikten.

helgutflykt, torsdagskväll

helgutflykt, blåsippor

helgutflykt, hopp över vattendrag

Lite späda gröna blad skymtar men än är det verkligen sydsvensk vårvinter, 50 nyanser av brungult…

helgutflykt, naturpyssel

Många stopp blir det när en 6-åring är på helgutflykt…

helgutflykt, Greta

Kvällsmat på en stubbe

Ja. Glädjen i Gretas ansikte när vi sätter oss på en stubbe för att äta kvällsmaten går inte att ta miste på. Tyvärr, eller det kanske faktiskt är bra, finns det inget foto på fånleendet mamma Elin gick omkring med men…

 

helgutflykt, kvällsmat

helgutflykt, utsikt

helgutflykt, kvällsmat på en stubbe

helgutflykt, selfie

Några försök att ta en selfie för att visa vem Greta hade med sig på turen blev det men mest bara njöt vi. Av att vara ute i våren!

 

Livet på landet

Tillbaka på gården var vi efter några kilometers skogsstudsande och en dryg timme senare. Självklart kan inte ett besök hos mormor och morfar vara utan lite pyssel med hönsen. Greta hade som dagens utmaning tänkt sig att kunna ta upp en höna alldeles själv. Och hon klarade det!

helgutflykt, livet på landet

Vad är en helgutflykt??

Imorgon är det fredag och egentligen börjar väl helgen officiellt då… Men vi fick ju en fantastisk torsdagskväll kryddad med helgutflykt. För oss är nämligen en helgutflykt en ryggsäck packad med fika, en liten längre stund hemifrån, naturupplevelse och rörelseglädje – och japp, alla de ingredienserna fanns ikväll 😀

helgutflykt, fika

Vad har ni för planer i helgen?

Här är tanken att utöva lite aktiviteter som fått vara vilande under fjällsemestern. Greta ska få hänga i stallet igen, mamma Elin hoppar upp på spinningcykeln och Irma ska äntligen få gå på en fotbollsträning. Det väntar också trädgårdsmys, vi hoppas på en liknande den som Stockholmsfamiljen har bloggat om 😉 På söndag har Åmåls Gymnastikförening uppvisning så alla barnen och pappa Andreas har fullt upp – mamma får ikläda sig rollen som markservice. Ska bli så kul att få se vad de gjort den här terminen!

TGIF

 

2 tankar om “Helgutflykt kryddade vår torsdagskväll – kvällsmat på en stubbe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *