Jobba ute-kontor i minusgrader! En ljusglimt i pandemitider…

Varför kom jag inte på det här tidigare? Sedan mitten av oktober jobbar jag hemifrån, som så många andra, på grund av pandemin. Nu är jag ganska trött på dessa dagar även om det nu börjar bli lite rutiner som bättre passar den här sortens vardagar. Men så visar vädret på sol och gnistrande minusgrader. Och jag muttrar surt att det är en sådan dag som jag inte borde arbeta alls utan passa på att vara utomhus. Alltså, efter den tankesvängen så slår det ner som en blixt. Jag kan ju ha ett jobba ute-kontor!

 

jobba ute-kontor

 

BALJÅSEN – DALSLANDS HÖGSTA PUNKT är dagens jobba ute-kontor

Ungefär 20 minuters körväg från mitt hemmakontor ligger parkeringen där jag och hunden ställer bilen för en 2,5 kilometers vandring upp till Baljåsen, Dalslands högsta punkt. Häruppe finns en liten stuga med en kamin, magisk utsikt och väldigt bra mottagning. Självklart väljer jag en dag när det inte är fullproppat med videomöten för sitta där i mössa passar kanske inte alla gånger men idag är det bland annat inläsning av forskning med mera som är huvudplanen för dagen. Alltså, det går ju att göra varifrån som helst. Perfekta uppgifter för mitt jobba ute-kontor.

 

baljåsen, jobba ute-kontor

Vandringen sker innan solen gått upp så det är friskt och krispigt.

 

det bästa med jobba ute-kontoret är ändå lunchen

Ja, det är lite kallt om fingrarna när jag sitter för länge med ett dokument. Men telefonsamtal ute i solskenet fungerar väl, däremot att gå i frasig snö hör min kollega direkt… Att titta på en föreläsning, elda i kaminen och dricka en kopp te är som gjort för mitt jobba ute-kontor.

 

 

Sedan är ju lunchen det absolut bästa. Att sitta på bergets topp på mitt ulliga sittunderlag, äta varm tomatsoppa och vända ansiktet mot solen är ju verkligen värt det extra lilla mecket att dra med det som behövs för mitt jobba ute-kontor. Det ska ändå förberedas mat, packas viktiga saker, se till att alla tekniska prylar är laddade och att jag har annat än mysbyxor på mig (hemlis: jobba hemifrån-kostymen är mysbyxor och fin tröja…) när jag ger mig iväg på morgonen.

 

utelunch, jobba ute-kontor

 

Jobba ute-kontoret blir det fler gånger!

Nu när jag vet hur bra det är med att jobba ute så kommer det bli igen. Nu tittar jag i veckans kalender och funderar över när det kan passa bra. Och det finns många tillfällen, egentligen. Bara jag nu ser med rätt ”glasögon” på schemat och samtidigt har väderrapporten som inspiration. Värst är att jag inte kan chansa på ett ställe som jag inte vet har mottagning. Samtidigt så är det ju inte värre än att jag helt enkelt får packa ihop mitt jobba ute-kontor och flytta mig. Inte krångla till det helt enkelt.

 

 

Tips och lärdomar från mitt jobba ute-kontor:

  • ha ett extra sittunderlag att ha under datorn
  • med minusgrader ute kan det vara skönt med ett ställe där det går att ha en värmekälla, brasa är ju inte helt fel…
  • 20-20-20: var tjugonde minut, titta 20 meter bort från dataskärmen i minst 20 sekunder. Njut av omgivningen!
  • en halvdag kan räcka, nöjdhetskänslan är där ändå!
  • vantar med touchmöjlighet är rätt skönt vid kallare väder
  • förstärkningsplagg!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *