Magiska skridskoisar – från spegelblankt svart till snötäckta vidder

Vintern kom sent men nu behåller den greppet om våra trakter. Och som vi njuter. Det är lite fjällsemester över varje helg just nu. Långkalsonger på efter frukosten och sedan är det uteliv som gäller. Just nu är det skridskoåkning som fyller våra dagar efter att vi för två år sedan lär oss att uppskatta detta. Magiska skridskoisar fyller vårt landskap och närliggande län. Till och med stora delar av Vänern har ett tjockt islock. Faktiskt precis utanför vårt hus, alltså har vi just nu ungefär 100 meter till många timmar snöglädje!

 

magiska skridskoisar, sparkstötting

 

magiska skridskoisar – Spegelblank svartis i Värmland

Innan nuvarande snötäcke la sig över sjöarnas magiska skridskoisar blir vi bjudna på en dags ishäng på Gatviken, runt Vänerns norra vik och in i Värmland. Där har vi en fantastisk dag tillsammans med glada friluftsvänner. Föräldrarna provar långfärdsskridskor för första gången, hunden njuter av att få springa i galopp och vi fascineras av denna svarta blanka magiska skridskois. Ja, och såklart av fikat!

 

magiska skridskoisar, vandra med hund

friluftsvänner

 

”snön har lagt sitt täcke över berg och glaciär” – plötsligt bor vi som i en scen ur filmen Frost!

Direkt efter att vi kommer hem från vår fantastiska dag på Gatviken så börjar det snöa. Hela landskapet skiftar över i vitt. Frasen om hur snön har lagt sitt täcke från filmen Frost snurrar i huvudet samtidigt som vi kämpar med att inte vara för besvikna över att all denna magiska skridskois nu var täckt av ett snötäcke. Sedan börjar vi inse att vi ju kan fortsätta åka skridskor. Och nu är det enklare än någonsin. Som ett resultat av den ihållande kylan så är nu viken precis utanför huset tjock fin is. När pimplarna sitter därute inser vi att vi har en vinterskatt precis utanför fönstret. 100 meter kan vi ju lätt släpa både snöskyffel, mål, hockeyklubbor, ved och fika.

 

Så nu njuter vi av magiska skridskoisar fast i form av snötäckta vidder. Det är en otroligt häftig känsla för oss som verkligen inte är vana naturis att kunna ta sparken ut till det lilla skäret ett par kilometer ut från kajkanten. Och när vi nu i helgen spänner på oss skidorna och åker på en vacker solnedgångstur runt så är snövidderna hisnande.

 

Två helger och magiska skridskoisar fast på helt olika sätt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *