Livets överraskningar – full fart framåt och ändå som för 10 år sedan…

Ja, lite tyst har det varit från oss det senaste. Livets överraskningar har drabbat oss med full kraft. Så vi tänkte faktiskt dela det med er nu. Även om vi brukar försöka hålla bloggens ämnen till aktiv livsstil så känner vi att det är så mycket som händer i familjen just nu. Men inget sorgligt. Eller kanske lite… För just nu är vi precis där som vi var för 10 år sedan, helt galet och med helt nya förutsättningar men ändå så likt!

Nytt boende

Vi ska sälja vårt hus. Vårt älskade hus där vi trivts, byggt vår familj, renoverat och levt.

livets överraskningar, Åmål

livets överraskningar, hantverk

Nu ska det säljas (så här ser det ut på nätet: Åsgatan 32). Men det är faktiskt av rätt trevliga anledningar, egentligen. Livets överraskningar har dragit över oss med full kraft och nu står vi mitt i blåsten. Finns bara en väg, mot toppen!

livets överraskningar, mot toppen

 

Huset vi bor i är nämligen på tok för litet för oss, faktiskt redan nu. Och efter årsskiftet någon gång kommer vår familj vara ännu större. Och då går det inte längre. Den sortens uppväxt vi vill prioritera för våra barn gör att vi började se oss om efter ett annat boende. Ett större hus. Och nu har vi hittat det! Om allt går som det ska (läs, vi får vår nuvarande sålt) så hoppas vi kunna flytta in senast förste februari! Ett hus med 9 rum, ett vardagsrum stort som en balsal och en spännande historia. Det finns absolut en hel del att göra och vi vill såklart sätta vår prägel på det. Samtidigt, det är så mycket själ. Så mycket potential så nu längtar vi redan!

 

livets överraskningar, nytt hus

Livet, ledighet och kärlek gav livets överraskningar

Japp, några härliga veckor i Lofsdalen har resulterat i att en bebis förhoppningsvis kommer till oss under julhelgen. Arbetsnamnet är Hoppsan och hen har redan gett oss gråa hår av alla funderingar som dragits igång… Bara den lilla detaljen att vi behöver hitta några som har lust att fira jul med oss, fast med reservationen att vi vuxna förmodligen inte är kvar… Efter en del om och men så ställer Elins lillebror med familj upp och även mormor och morfar ansluter gänget på jul. Nu är det nästan jobbigt för julknarkande mamma Elin att kanske inte få vara med när hela det här gänget samlas hemma hos oss – det som verkar bli så mysigt!

 

livets överraskningar, julfirande

Praktiska detaljer…

Tja, det där med att ha aktiva barn gör sig ju fortfarande gällande. Och att som gravid med ca 10 veckor kvar försöka vara en del i den logistiken satte igång en ytterligare diskussion. Det här med bil… Hur ska vi göra? I vardagen har vi en bil som rymmer oss alla. Men då får vi inte plats med packning eller hund inför längre resor. Och med äldre syskon som ska ha hockeytrunken till ishallen eller innebandyträningen på andra sidan stan så behöver vi nog tänka till.

 

livets överraskningar, hockeymom

Det är rejält mycket saker som ska kånkas fram och tillbaka, lätt som en plätt för en gravid hockeymamma… 

livets överraskningar, idoler

Möte som gav inspiration! Nu är det att öva skridskoåkning som gäller för Irma efter en heldag med profiler från Färjestads BK.

livets överraskningar, hockeytjej

Så det kan vara så att vi behöver inse att även om vi föredrar att cykla/promenera det mesta så kan vi behöver fundera över en bil till. Men vi stoppar nog huvudet i sanden en stund till på det! Det räcker liksom med att ha en graviditet och en husförsäljning att fixa med på fritiden, hehe…

 

livets överraskningar, full fart framåt

Full fart framåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *