Lofsdalen Bear’s Den – ett tyst retreat för trötta flerbarnsföräldrar…

Alltså, vi älskar våra barn. Vi älskar att vara med våra barn. Men ibland behöver en 4-barnsförälder en paus. En paus från allt. Stockholmsfamiljen skrev så härligt om sin vuxenhelg på spa. Här ska vi berätta om när  vi fick ett fantastiskt tillfälle att vila våra öron. Vi fick möjligheten att besöka Lofsdalen Bear’s Den, för björnspaning!

 

Lofsdalen Bear's Den, björnspaning

Tystnad, tagning!

På parkeringen får Andreas en blick. Ska du ha shorts ikväll? Njae,  planen var nog att byta om senare. Uppmaningen var tydlig – så lite ljud som möjligt när ni kommer fram! Så det blev snabbt byxbyte och lite instruktioner om stugan. Tillsammans med ett tyskt par följer vi vår guide i karavan.

Vindlande väg in i skogen slutar med fulparkering på en liten utbuktning längs med. Inget slammer i bildörrar, några viskande kommentarer om Frankrikes mål mot Argentina, men sen följde en kort promenad längs en stig. Helt under tystnad.

Lofsdalen Bear's Den, tystnad

Lofsdalen Bear's Den, stugan

Lofsdalen Bear’s Den

Samma viskande i stugan. En fantastiskt för ändamålet rustad stuga! Ingen el, inget vatten och en mulltoa. Men mysig med sina vilobäddar, snygga inredning och smarta lösningar inför nattens spaning. Värden lämnar oss smygande med mumsiga mackor och annat vi behöver för natten.

 

Lofsdalen Bear's Den, utkiksplats

Lofsdalen Bear's Den, storstugan

Lofsdalen Bear's Den, kaffe

Lofsdalen Bear's Den, mysig stund

 

Gästbok och sociala medier lovar resultat

Elin känner snart hur lugnet, skogens miljö och föräldraskapet trötthet smyga på. Att då med gott samvete lägga sig ner på bädden och läsa flera kapitel i boken kändes som en högvinst. Bara det var ju värt turen! Andreas och det andra paret turas om att läsa i gästboken eller stirra ut på gläntan där åteln skymtar. Än så länge bara fiskmåsar.

 

Lofsdalen Bear's Den, läsa bok

Lofsdalen Bear's Den, åtel

Lofsdalen Bear's Den, gästbok

 

Men Lofsdalen Bear’s Den har faktiskt väldigt väldigt hög säkerhet på att gäster får spana björn, men ofta även räv och järv. På både deras Instagram och Facebook kan ni följa allt spännande som gästerna till Lofsdalen Bear’s Den fått se! Vi såg dessvärre inget mer än fiskmåsarna men trots vakt i skift så kom vi hem mer utvilade än från någon av de spavistelser vi gjort!

 

Lofsdalen Bear's Den, retreat

Lofsdalen Bear's Den, utvilade föräldrar

Att vara tyst i nästan 13 timmar utan ljud kring sig, läsa bok eller sitta och stirra ut på vacker skogsmiljö. Det är vilsamt på riktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *