Pensionat Söderåsen – återhämtning, aktivitet och natur i vacker samklang!

I samarbete med just Pensionat Söderåsen så har vi en kortvecka nere i nordvästra Skåne vid midsommar. Där upptäcker vi vad denna okända del av Skåne har mycket att erbjuda för aktiva familjer. Ja, för alla andra också för den delen! Här tänker vi presentera detta fantastiska boende, Pensionat Söderåsen, som ligger så vackert till längs med Söderåsens fotkant och med bokskogen runt hörnet.

 

 

vila, rörelseglädje och vacker natur

 

pensionat söderåsen

 

Pensionat Söderåsen

Efter slingriga vägar öppnar sig gårdsplanen till denna ståtliga byggnad. STF-flaggan vajar i vinden. Det som möter oss är en huvudbyggnad med två flyglar. På baksidan breder en stor gräsmatta ut sig. Bakom den ligger Söderåsen och tronar i allt det gröna.

Pensionat Söderåsen

 

I den ena flygeln finns mysiga självhushållningslägenheter. Den andra rymmer enskilda rum, flertalet badrum och ett allmänutrymme som andas vila och socialt umgänge. I coronatider är det här ett perfekt ställe att planera sin tur till för umgänge över generationsgränserna. Fungerar väldigt väl med personer i riskgrupp!

 

 

Läs här om vår midsommarafton med farfar

Prinsessan på Ärten skulle sova gott

Det som är så viktigt för en lyckad semester är att alla sover bra! Aktiva dagar och mysiga kvällar gör ändå att kroppen behöver vila. Att det finns vissa rum där hund är välkommen underlättar ju för oss som vill ha med vår pälskling på äventyret också. Familjen njuter av stora sköna sängar och rymliga rum med sköna lakan. Närheten till badrum och ljudisolerade dörrar gör sitt till känslan av att bo bra. Till och med de små tar sovmorgon, till klockan 5.30…

 

Irma 9 år uttrycker det klockrent: här skulle även Prinsessan på Ärten sova gott!

För vem är Pensionat Söderåsen?

 Barnfamiljens bästa

På Pensionat Söderåsens baksida sträcker sig en stor härlig gräsmatta ut och längs med kanten ligger en fårhage. Från den soliga altanen, eller hängmattan för den delen, vilar blicken på den vidsträckta utsikten där åsen tornar upp sig i horisonten. Att som småbarnsförälder faktiskt ha tid att registrera och njuta av den är bara det ett gott tecken på att det passar en barnfamilj!

 

Pensionat Söderåsen

njuter på Pensionat Söderåsen

 

Ytorna är enorma och inte en enda gång väljer Vilda Bebin att springa ut längs med grusvägen utan han går till sandhögen, hälsar på getterna Majken och Kerstin, klättrar upp i rutschkanan eller leker i lekstugan eller lekställningen som är formad som en båt. Ja, och springer på gräsmattan såklart!

 

 

Kompisgänget och matlagningsintresserade

Pappa Andreas har ju ett stort matlagningsintresse och det var inte bara en gång han nämner möjligheten i att kanske dra dit med ett gäng vänner för att använda det väldigt inbjudande vildmarksköket. Det finns både eldstad med bänkar, gjutet utekök med framdraget vatten, ett tipitält, stor stekhäll och såklart grill. Bara att börja planera…

 

Familjer med äldre barn/tonåringar

Den känsla av återhämtning, aktivitet och natur som Pensionat Söderåsen erbjuder passar ju de flesta. Att ligga i hängmattan och läsa bok är ju en drömtillvaro. Den stora gräsmattan bjuder in till både rafflande fotbollsmatcher, 5-kamp eller ett parti kubb. Den lite mer vilande publiken kan njuta av solen på altanen eller i skuggan av träden. Alla kan vara med på sitt sätt. Att det sedan även finns slackline, lian och studsmatta gör ju att det sprudlar av rörelseglädje.

 

 

Aktiviteter i närområdet

Från Pensionat Söderåsen är det nära till det mesta i Skåne. Inom gångavstånd, ca 1,5 km, finns t.ex porten till Söderåsens Nationalpark och den vackra vandring som du kan göra där under bokskogens gröna tak. Där ligger också härliga Prins Oscars naturlekpark och det intressanta Naturum.

Läs här –> om vandring upp till Kopparhatten!

 

Prins Oscars naturlekpark

 

I Röstånga, bara 5 km bort (cykelavstånd på vägar som ger Bullerbykänsla) ligger den mytomspunna Odensjön. Det är en helt runt vattenhål med höga kanter förutom dit vandringsleden på ca 1 kilometer leder.

 

Odensjön

 

Läs här –> om vårt besök till Odensjön

 

Bara ett stenkast bort, säg i en radie om ca 15-20 minuter, har du också både turridning och mountainbikestigar som verkligen rekommenderas. Då hinner du också ta dig till Ljungbyhed där Rönne å bjuder på fin paddling. Och om du kombinerar det med att cykla dressin så är din skånska naturupplevelse fullständig!

 

 

Läs här -> om vår ridtur i Klöva Hallar

Läs här -> om en kombinerad tur med paddling på Rönne å och dressincykling

 

För de som önskar mysa runt i Skånes inland kan ett besök till någon av traktens gårdsbutiker eller mysiga cafeér vara en dagsutflykt. Det är också otaliga loppisar runt omkring och allt detta inramat av åsen och böljande skånska slättlandet bjuder upp till att gärna göra det som en cykeltur.

 

Cyklar, cykelvagn och påhängscykel finns att hyra på Pensionat Söderåsen!

 

 

Med bil kan du också ta dig på en längre utflykt, det finns MASSOR av intressanta utflyktsmål inom en timmes bilfärd. Bland annat kan du besöka Kullaberg norr om Helsingborg, Nimis utanför Ängelholm och dessutom kan vi rekommendera Klippans yllefabrik. Där shoppade mamma Elin och äldsta dottern loss, många fina julklappar kommer ligga under granen i år…

klippans yllefabrik

 

Personligt, mysigt och naturnära

Ni som följer vår blogg vet att vi väldigt sällan gör samarbeten (vi har haft med Läkarmissionen och det pågående ambassadörskapet för klädmärket Tuxer). Det är inte därför vi är på sociala medier utan vi älskar att skriva och önskar att kunna inspirera till en aktiv livsstil. För oss handlar det om att skapa rörelseglädje, det handlar om engagemang, tips för en aktiv semester, knep för fina familjestunder och stimulera till en vardag utomhus och i naturen.

 

 

Därför känner vi att vi kan rekommendera Pensionat Söderåsen. De står för allt det vi tycker är viktigt! Det är personligt, mysigt och naturnära – perfekt skulle vi vilja påstå!

 

Pensionat Söderåsen

 

Så in och boka —> https://www.pensionatsoderasen.se/ och hälsa gärna Frida och Stefan från oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *