Såpbubblor – mormors recept på egna!

Alltså, såpbubblor – hur kul är det inte? Som motvikt till alla moderniteter plockar mormor under påsklovet fram hemmagjorda såpbubblor. Vi njuter av kreativiteten det väcker. Så kul, för både stora och små! De äldre barnen lär sig trolla och de mindre jagar glatt de färgglada bubblorna. Det är bara synd att det vackra är så svårt att fånga på bild…

 

vackra såpbubblor

Mormors recept

Det finns nog lika många recept som det finns såpbubblegörare… Mormor har en blandning som blir allra bäst om det får stå ett tag, gärna ett par dagar för bästa form.

0.5 dl glycerin (finns bl.a på Apoteket)

2 dl diskmedel (Mormor tycker Yes är bäst)

8 dl vatten

en nypa socker

Blanda försiktigt så att det inte bildas lödder.
Minska eller öka vattenmängden och pröva dig fram till du hittar en blandning som du vill ha den.

 

recept såpbubblor

 

Tips för att göra stora såpbubblor

Morbror Oskar visar sig vara lite av en expert på det här med såpbubblor och han delar med sig av sina trix till barnen i Lofsdalen. Här avslöjar vi dem även för er och hoppas att får lika roligt som vi har med såpbubblor!

 

tips för stora såpbubblor

träning ger resultat, såpbubblor

Svinga trollspöt

Det gäller att hitta tillräckligt stora ”spön”, dvs ringformade verktyg som skapar bubblorna, och att det dessutom så kräver det lite träning. Handlaget är ”som när du svingar ett trollspö” (och det vet ni väl hur det är?? hihi) vilket är Gretas beskrivning. Morbror förklarar det som att det är som att skriva skrivstil i luften. Det de försöker förmedla är i alla fall de mjuka bestämda rörelserna som ska avslutas genom en knyck och att det är som att ”skära av” såpbubblan vid rätt tillfälle.

 

 

Vill ni se och bli inspirerade lite mer så kolla in Bubble inc: https://www.bubbleinc.co.uk/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *