-Star Wars-kalas med bio såklart!

Star Wars-kalas… Ja, den önskningen fick vi för några veckor sedan…  Eller ja, Irma har ju såklart haft den här drömmen i flera månader så det var bara att ta och sätta igång med planeringen… Klart blivande 6-åringen ska ha ett Star Wars-kalas!

star wars-kalas födelsedagsbarn

Bio

Tips!! Lokala bion tar inte många hundralappar för att hyra ut salongen inklusive filmvisning. Irmas kalas avslutades med att se två avsnitt av Lego Star Wars vilket passade alla – även de som kanske inte egentligen är så insatta i Star Wars.

star wars-kalas bio

Upplägget på Irmas Star Wars-kalas

Innan filmvisningen träffades alla barn, ungefär 10 stycken, i en park i närheten av bion. Där möttes de av general Leia, Han Solo, Rey och en liten Yoda samt såklart R2-D2.

star wars-kalas r2-d2

Sedan följde ungefär 40 spännande minuter med tie-fighters, ett söndrigt rymdskepp, ett besök på djungelplaneten hos Chewbacca och mycket mycket mer…

Uppdraget

General Leia ska leda ett team för att söka rätt på Luke Skywalker för att kunna fortsätta kampen. En första ledtråd kanske Lukes vän Rey kan hjälpa oss med…?

star wars-kalas uppdrag

star wars-kalas brev från Luke

Resan genom galaxerna

Mellan varje planet behövde vi hoppa in i vårt rymdskepp. Födelsedagsbarnet och två till barn ”kör”, general Leia håller koll på alla skärmar, vi har två vingar och en viktig bakände som också har som uppdrag att hålla koll bakåt 🙂

1.

Vi kommer till Jakku, ökenplaneten. Där möter oss Rey (storasyster Agnes gör skådespelardebut). Hon berättar att hon firade jul med Chewbacca som då berättat att han får ett julkort varje år från Luke. Rey uppmanar oss att besöka honom på djungelplaneten. Rey varnar oss också för att det finns tie-fighters i området och ger oss därför specialkulor (spelkulor i en fin skinnpåse).

star wars-kalas rey prinsessan leia

2.

Attacken från fienden är plötslig! Som tur är har vi våra kulor och vi fullständigt pepprar dessa tie-fighters…

star wars-kalas tie-fighters

3.

Framme på planeten Kashyyyk, djungelplaneten, hittar vi Chewbacca med ett julkort. Det står inget meddelande men efter lite undersökning så hittar vi en stämpel som säger Molnstaden. Räddningsteamet gör upp att det är dit vi ska härnäst.

star wars-kalas kashyyyk

4.

I Molnstaden möter oss Lando Calrissian och det visar sig att han har viss information men att han inte ger den hur som helst… Han utmanar vårt team i memory… (bilder på olika figurer som vi har skrivit ut och laminerat). Det är en hård kamp men slutligen vinner ”rätt sida” och vi får informationen om att söka upp Yoda på Dagobah.

star wars-kalas lando calrissian

star wars-kalas memory

5.

Under resan mot nästa planet går larmet igång! Vårt rymdskepp håller på att gå i sönder. Vi kämpar tappert men slutligen så stannar det fullständigt och delar flyger runt oss. Det är bara för vårt team att börja jobba. Efter gott samarbete så är farkosten återigen helt och vi kan fortsätta vår färd.

pussel rymdskepp starwarskalas

6.

Mötet med Yoda är kort men innehållsrikt. Han överlämnar ett brev från Luke där räddningsteamet får tre viktiga upplysningar: vi ska hämta ammunition på Vattenplanen, måste ta oss förbi stormtroopervakten och sedan möta Luke på Ach-to så fort som möjligt!

star wars-kalas yoda

7.

Vid en fontän hittar de en hel korg full av vattenballonger. Det måste vara de här som Luke menade i brevet!

Så ser vi den, en stormtrooper på väg mot oss – ATTACK!! Under tjuuuut och med mycket energi blir denna vakt fullständigt nermejad (och blöt)

star wars-kalas stormtrooper attack

star wars-kalas attack stormtrooper

8.

På Ach-too möter vi Luke som bjuder på en dödstjärnetårta och blå mjölk – vi lyckades med uppdraget!

star wars-kalas dödsstjärnetårta

 

Vem har roligast?

Inte helt självklart… Mamma Elin som får skapa dessa kreativa äventyr eller pappa Andreas som får skapa figurer och rekvisita? Eller ungarna som svävar mellan fantasi och verklighet? En sak vet vi i alla fall, kul har vi!

star wars-kalas

 

(Tips på piratkalas finns här)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *