Tunnbröd för matig lunch, lyxigt tillbehör eller energirikt mellanmål!

Tunnbrödet är nog det mest klassiska i matsäcken förutom ostmackan och den varma chokladen. Vi använder det i alla möjliga former och tänker att så här på tunnbrödets dag så bjuder vi på 3 olika sätt som vi älskar vår tunnbrödsrulle! Om tid och lust finns så blir det ju extra gott om det bakas på en stekhäll njutomhus 😉 

 

tunnbröd

 

Matig tunnbrödsrulle

Matiga rullar, eller klämmor som vi gärna kallar dem, är så smidigt för utflykten. Med olika röror som vi förbereder hemma går det snabbt att börja äta när det är akut läge. Samtidigt så slipper vi ”vätskeskada” på brödet som gärna gör att det känns lite kletigt/degigt och att de håller bättre genom att transportera röran i burk bredvid och brödet för sig.

 

tunnbröd, tunnbrödets dag

 

Tonfiskröra med creme fraiche och majs

Majs är en ingrediens som våra barn älskar och när det ingår så är de automatiskt positiva till hela rätten. Därmed är detta en klassiker som vi ofta gör när vi ska på utflykt.

 

 

Renklämma

För känslan av lunch brukar vi förbereda renklämma som i vår ”ut på tur”-variant innebär att vi har souvas (rökt renkött) som vi stekt i grädde och med lök samt potatismos och lingonsylt. Alltihop i tunnbrödet så blir det inte massor av kletig disk att släpa runt på förutom lådorna som maten kom med i.

Tunnbröd med pizzasmak

Den här är så smidig, och otroligt populär! Förbered med att vika ihop tunnbröd fyllda med ost, skinka och pizzakrydda. Väl på plats så värm dem snabbt på friluftsköket eller över elden tills osten har smält. Beroende på kladdtoleransen så går det ju att ta lite ketchup också!

 

 

Tunnbröd som lyxigt tillbehör

Väldigt ofta vill vi ha en lyxig touch på våra utflykter. Maten är ofta ett av målet med en utflykt och då vill vi njuta lite extra. Att ta fram en förrätt eller snitt förhöjer stämningen direkt!

 

Wasabimumsiga tunnbrödsnittar med lax

Fina vuxensmaker bjuder färskost, wasabi och kallrökt lax på. Serveras gärna med en liten flaska bubbel för den där känslan av lyx!

 

Sweet chili-snurror med morot

Smak som vi alla älskar är sweet chili, den här snitten följer med både på tur och är återkommande favorit på nyårsafton. Färskost som blandas med sweet chili-sås och för lite textur, lite krisp har vi lite morot ihop med tunnbröd.

 

tunnbröd, snittar

 

Energirika tunnbrödssrullar för mellanmål

Tunnbrödet använder vi också som mellanmål. Några enkla sätt att för att få energi på turen är att skapa rullar fyllda med snabb energi. Sött och fett i energirik kombination. 

Jordnötsmör och banan

Tunnbröd med jordnötssmör och sedan slantade bananer ger garanterat en snabb humörhöjning. Gör också att barnen gärna dricker vatten som också det behövs ute på tur!

 

Nutellasnurror med äpple

En magisk kombination, det mer syrliga från äpplet möter smakerna från nutellan och tunnbrödet på ett extremt beroendeframkallande sätt…

 

 

Ät och njut!

Här hittar ni fler av våra –> matsäckstips för utflykter med aktiva barn 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *