Ute med P1 – vandra med barn och prata i radio är lite speciellt…

Ute med P1 – har ni inte lyssnat på det radioprogrammet tidigare så vill vi verkligen tipsa om det! Linnea, en ganska vanlig norrländska som träffar en allsköns blandning av människor. Allt kopplat till uteliv. I början av juli dök hon upp i Dalsland och vi fick prata det vi brinner för allra mest. Att vi vanliga får kalla oss aktiv familj. Att det inte behöver vara perfekt. Att vi inte behöver vara superproffs. Att det inte behöver vara att bestiga Sveriges högsta berg. Men det kan vara. Och det kan vara en känsla av perfekt. För just vår familj. I er familj. I ett här och nu. Vi vill bredda och fylla ”glappet” mellan de friluftsproffsiga föräldrarna och de som inte kommer iväg alls med ett stort gäng aktiva familjer. Där det handlar om att njuta av en aktiv fritid tillsammans. Att komma ut. Att en vandring på några kilometer kan vara ett familjeäventyr nog så gott.

 

ute med P1 i Dalsland

tappad lök

Perfekt? Tja, den här gången var det locket till burken med rödlök som gick upp i väskan… Misslyckande? Äh, vi hade ju trevligt ändå!

Mjölkudden

Förutom att få prata om vad aktiv familj betyder för oss så ville vi också bjuda på en fin upplevelse av den dalsländska naturen. Att vi skulle ha med fyra pratglada barn och en vandringssugen hund gjorde ju bara äventyret än mer spännande hahaha. Just i juli rådde eldningsförbud i våra trakter och då vi tänkt att vi skulle fixa lunch tillsammans så fick det spela in i valet av utflyktsmål eftersom vi sökte en eldstad. Efter mycket funderande kom vi fram till att Mjölkudden kunde bjuda på en fin tur denna sommardag.

 

 

ute med P1, Mjölkudden

Ute med P1 träffar @aktivfamilj.se

 

Vad gjorde vi?

Vi tog den korta sträckan, ungefär 2 kilometer. En fin stig med massor av blommor, en liten bäck, fin utsikt och massor att upptäcka. När barn är med går det inte fort, men varje steg blir ett äventyr. Vi plockade smultron, kollade en fågelholk för ugglor (läs här om förra gången vi var här) och gjorde spännande upptäckter längs med vandringen. Ja, och så pratade vi.

 

Ute med P1, blommor

smultron

plockar smultron

visar Ute med P1 fågelholk för ugglor

vardagsäventyr Ute med P1

 

Väl framme skulle vi fixa lite med lunch, tacos. Anledningen till att vi valde Mjölkudden var ju att det finns en fin eldplats där vi planerat att steka köttfärsen på vår stekhäll. Då kan det ju vara bra att ha med stekhällen… haha. Nåväl, friluftsköket var med så det löste sig ju bra.

 

Barnen ville så gärna bada så det blev det första som hände medan lunchen förbereddes. Till efterrätt serverades det krabbelurer, som liksom tillhör vid friluftsliv med barn…

 

laga mat med Ute med P1

tacos och prat med Linnea från Ute med P1

 

Efter att vi har ätit och pratat lite mer så spred sig lugnet på udden. Barnen leker och vi vuxna kan sitta med koppen kaffe/te och bara njuta av stunden. Ja, och så pratade vi.

 

lek mjölkudden

ute med p1 lek

Ute med P1 – sänds på måndag!

Hur var det då? Det var verkligen kul! Vi brinner för det här och att då få chansen att få dela med sig av det är ju en fantastisk möjlighet. Nu kommer det, programmet om vår dag ute med P1. Vi håller tummarna för att lyssnarna känner samma glädje för det här som vi gör. Låt oss tillsammans skapa ett community av massor av aktiva familjer som gör vardagsäventyr, och njuter av det stora i det lilla!

 

5 tankar om “Ute med P1 – vandra med barn och prata i radio är lite speciellt…

  1. Härligt program! Påminner mycket om hur jag var tillsammans med mina två barn och dagbarnet Nutti. Mycket lättare att vara ute med barnen alla årstider på året, med undantag för mycket hård blåst, vilket det sällan var. Mina barn är födda 1963 och 1965 och dagbarnet mitt emellan. Så, då de sov middag hade jag tre blöjbarn. Att åka kana, gunga, leta smådjur och plocka allehanda växter tillhörde vardagen. Då sommaren kom tog jag alltid med mellanmål, en skön filt och icke att förglömma reservnappar. De var ju fortfarande små och slumrade gärna i skuggan på filten. Härliga tider! Nu är barnen drygt 50 år och själv har jag fyllt 75. Skönt att se att ”nya familjer” tar upp denna underbara tid med barnen. Den är ju så kort.

    1. Vad glada vi blir av din fina kommentar Viveka! Vi brottas ju ibland med förväntningar i dagens samhälle på att välja annorlunda men när vi är där i naturen så blir det så lätt att rättfärdiga det valet. Tänker att din berättelse stärker det 🙂
      Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *